Kwalificatie voor Amerika!
> lees meer

Demonstraties *update *
> lees meer

Dogfrisbee- promotie
> lees meer

'Black and Tan 'Jack Russell Terriërs' 
- Of andere honden met gelijkenis...-

Met enige regelmaat worden in advertenties en op internet, Black and Tan-kleurige Jack Russells aangeboden. Deze honden zouden dan zeer exclusief zijn en worden (dus) ook tegen hoge prijzen aangeboden. Misschien zijn deze honden dan "exclusief", Jack Russells zijn het zeker niet!
Een Jack Russell is volgens de rasstandaard "overheersend wit met zwarte en/of tankleurige aftekening". Het tankleur mag van licht tot warm kastanje-kleur zijn. Maar de hond is dus overheersend wit.
Een dure exclusieve Black and Tan-Jack Russell Terriër is gewoon een hele dure bastaard! Dit heeft niets meer met een rashond te maken.
LET OP: ook blauwe, gouden zilver en voskleurige enz. 
zijn GEEN Jack Russell Terriers!!

Mensen die bovengenoemde honden- met een sterke gelijkenis aan Jack Russell Terriers-  aanbieden fokken niet conform de strenge eisen die de Raad van Beheert en/of rasvereniging stelt. Naar alle waarschijnlijkheid zijn ouderdieren stamboomloos, niet gekeurd op Patella Luxatie en erfelijke oogafwijkingen. Tevens zijn de ouderdieren niet in het bezit van officiele kwalificaties. 

De Jack Russell Terriër is een Rashond! Er zijn veel honden in Nederland die Jack Russell terriër genoemd worden. Er is alleen sprake van een werkelijke Jack Russell als de voorouders dit ook waren en dat kan alleen worden bewezen met een afstammingsbewijs, de stamboom.